Alles over Bubble Shooter spelletjes

Van sommige spelletjes weet je van tevoren al dat het klassiekers gaan worden. Deze spellen nemen vaak de beste eigenschappen van al bestaande spelletjes en combineren deze eigenschappen op een unieke manier. Bubbles Shooter is zo’n spelletje, de makers namen de aspecten van schiet, strategie en puzzel spellen en deze werden gecombineerd in een zeer verslavend spel waarbij je moet proberen om alle gekleurde bubbels weg te spelen met behulp van een bubble kanon.

Vandaag de dag zijn er veel verschillende varianten van het spel te vinden maar ze zijn wel allemaal van 1 versie afgeleid, namelijk van het spel Puzzle Bobble dat in 1994 is gemaakt door de Japanse softwareontwikkelaar Taito. Het spel veroverde het internet toen Microsoft een Bubble Shooter spelletje liet ontwikkelen door het bedrijf Absolutist. Dit spel is tot aan de dag van vandaag nog zeer populair en is gratis op deze site te spelen. Er is trouwens ook een uitgebreidere versie te koop.

De speelwijze van Bubble Shooter spelletjes is simpel, schiet de bubbles voordat ze het hele scherm vullen. Hierbij moet je wel een bubbles van dezelfde kleur bij elkaar schieten. Als je te vaak mis schiet en andere kleuren raakt loopt het veld vanzelf vol en ben je af. Bubbles Shooter spelletjes zijn net zo verslavend als bijvoorbeeld het bekende Tetris. Hoe verder je in het spel komt hoe moeilijker en vervelender het wordt.

Er zijn en groot aantal klonen van het originele bubbleshooter spel te vinden op het internet en tegenwoordig ook op modernere apparaten zoals mobiele telefoons, iPads, etc. Deze klonen worden vaak gemaakt met leuke extra’s. Sommige versies hebben power ups waarmee je bijvoorbeeld bommen kunt schieten in plaats van bubbles om zo hele rijen in 1 keer weg te spelen. Er is ook een multiplayer Bubble Shooter waarbij je het op kunt nemen tegen een vriend of andere internetter.

Dus als je jezelf zit te vervelen en zin hebt om super verslavende games te spelen, kijk dan eens rond op deze site. We hebben de meeste variaties online staan en we voegen telkens nieuwe Bubble Shooter spelletjes toe.