Geschiedenis van de Bubble Shooter spelletjes

Bubble Shooter spelletjes zijn de meest verslavende spellen die er op het internet te vinden zijn naast bekende spellen als Tetris en Pacman. Er zijn heel veel verschillende varianten maar ze zijn toch allemaal gebaseerd op het spel Puzzle Bobble, ook bekend als Bust-a-move. (Op onze site kun je ook de originele versie spelen)

Deze eerste Bubble Shooter game Puzzle Bobble werd oorspronkelijk ontwikkeld door spellen ontwikkelaar Taito en gepubliceerd door Sega in 1994. Door het hoge verslaving gehalte en de lieve Japanse muziek en animatie werd dit spel een grote hit op zowel speelautomaten als thuis systemen.

Het bekendste Bubble Shooter spel is toch wel die van de game ontwikkelaars Absolutist die in 2000 de eerste online versie maakte in opdracht van computer gigant Microsoft uit de USA. Dit spel is overal online op het internet te spelen en is zo verslavend dat als je eraan begint je bijna niet meer kunt stoppen. Na dit spel werden er veel verschillende varianten van bubbleshooter spelletjes gemaakt. Sommige van deze games waren een regelrechte kopie en sommige kregen gewoon een heel ander thema en verschillende spel elementen. De meeste van deze varianten zijn op onze site BubbleShooters.nl te vinden en zijn allemaal geheel gratis te spelen.

De ontwikkeling van bubbleshooter spellen is nog steeds in volle gang en tegenwoordig is het niet meer alleen het internet waar je ze kunt spelen maar komen er ook steeds meer leuke Bubble Shooter apps voor de smartphone en tablet uit. Hou deze site dus regelmatig in de gaten voor de nieuwste ontwikkelingen!